Alcohol drinken in het Morspark verboden

Het Morspark is het gebied tussen de Opaalstraat en de Topaaslaan. Tot vijf jaar geleden was het een wat verwaarloosd stukje grasland met wat bomen en struiken.
Daarna heeft de gemeente met behulp van buurtbewoners voor 1,2 miljoen euro het park opnieuw ingericht met paden, bankjes en nieuwe beplanting.

Het park werd een ontmoetingsplek voor de Juwelenbuurt en dus was het de investering waard. Het park werd populair en daarmee trok het ook wat verkeerde recreatie aan: Leidenaars die er komen om alcohol te drinken en voor overlast zorgen.

Deze overlast (het achterlaten van troep en het maken van lawaai) is nu zo groot geworden, dat de gemeente heeft besloten tot een verbod op het consumeren van alcohol in het park. Dit betekent dat het voor een ieder verboden is om in het park alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Het verbod is geldig tot en met 6 juli 2024.