Stadsbreek: gesprek Groene Kansen in Leiden – woensdag 29 mei

Graag nodig ik u uit voor een stadsbreed gesprek op woensdagavond 29 mei over de kansen om Leiden te vergroenen.

Meer woningen bouwen en het zichtbaar vergroenen van Leiden moeten samen gaan: dat is onze ambitie uit het beleidsakkoord ‘Samen maken we de stad’. Om Leiden de prettige woon-, werk- en bezoekstad te laten blijven is een groene leefomgeving belangrijk. We kennen de positieve resultaten van vergroening voor een klimaatbestendig, biodivers en gezond Leiden. Het is niet zozeer de vraag of we gaan vergroenen, maar waar en hoe.

Het college ziet de noodzaak tot vergroenen als een gezamenlijke opgave voor de hele stad. Immers, 60% van de oppervlakte van Leiden is in handen van private partijen. Bovendien zijn de kennis, inzet en actieve medewerking van partners uit de stad onmisbaar.

Graag nodig ik u daarom uit om mee te denken over en mee te doen aan het vergroenen van Leiden. We starten met een stadsbreed gesprek onder leiding van avondvoorzitter Gijs van Es over de groene kansen in Leiden. De Groene Kansenkaart wordt geïntroduceerd en onze nieuwe stadsecoloog Wouter Moerland vertelt kort over zijn visie. Daarna nemen we in tafelsessies de groene kansen onder de loep. We zijn benieuwd waar u kansen ziet en wat u nodig heeft om hier, samen met ons, invulling aan te geven.

  • Datum: Woensdag 29 mei
  • Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
  • Lokatie: PLNT, Langegracht 70 in Leiden

U bent van harte welkom. Wilt u zich aanmelden via het digitale formulier? Het formulier vindt u op www.leiden.nl/groenekansen. Aanmelden kan tot 22 mei.

Graag tot de 29ste, met een groene groet, Martine Leewis Wethouder Duurzaamheid