Gebiedsvisie Werninkterrein: uitnodiging om mee te denken

Het Werninkterrein is de laatste tijd een paar keer in het nieuws geweest. Het laatste bericht was dat de ABB, de projektontwikkelaar van het terrein, moeite had om aan alle wensen van de gemeente te voldoen binnen een acceptabel financieel kader. Niettemin wil het gemeentebestuur verder gaan met haar plannen op het terrein een woonwijk te laten plaatsen. De eerste stap daarin is het opstellen van een gebiedsvisie. In deze gebiedsvisie komt onder andere te staan wat voor wijk het wordt, voor wie, wat voor woningen er komen, hoe de openbare ruimte ingedeeld wordt en hoe het verkeer en parkeren wordt geregeld.

Een van de idee├źn is om een tunnel onder de spoorlijn naar de Amethistkade – het verlengde van de Smaragdlaan naar het spoor – te maken. De soorten verkeer die hier van gebruik mag maken zal behoorlijke invloed hebben op de wegen daar in de buurt. Ook kunt u zich voorstellen, dat er hoogbouw zou kunnen komen en die verandert het uitzicht dat er nu is aanzienlijk. Aan de andere kant is er sprake van woningnood en is het toch echt zaak om zo snel mogelijk meer woningen te krijgen.

Kortom, er is reden om u hier eens in te verdiepen en vervolgens invloed uitoefenen. Er is weer een enquete, die u tot 30 juni kunt invullen op doemee.leiden.nl . Er zijn ook telefonische inspreekmogelijkheden via telefoon nummer 14071 op dinsdag 16 juni en op vrijdag 26 juni van 12 tot 5 uur.

De uitnodigingsbrief aan buurtbewoners vindt u hier (klik).