Intentieovereenkomst Motorhuislocatie ondertekend

Gistermiddag ondertekenden wethouder Fleur Spijker en directeur van Spuigroep BV Marcel Camminga de intentieovereenkomst voor de Motorhuislocatie, Vondellaan 80. Gemeente Leiden en Spuigroep gaan de komende tijd samen bekijken wat de mogelijkheden zijn om deze locatie te ontwikkelen van garage met showroom naar woningen met voorzieningen. Zie ook www.leiden.nl/vondelkwartier.

De Motorhuislocatie valt binnen het Vondelkwartier. Voor het Vondelkwartier wordt op dit moment een gebiedsvisie opgesteld. De gebiedsvisie geeft een abstract toekomstbeeld en biedt concrete ontwikkelkaders voor de verschillende ontwikkelingen. De plannen van het Motorhuis moeten passen binnen deze kaders. Deze ontwikkeling biedt de kans om een start te maken met de ontwikkeling van het Vondelkwartier tot een levendige stadsbuurt, waarbij bereikbaarheid van de buurt, meer groen en duurzaamheid belangrijke uitgangspunten zijn.