Coronateststraat om de hoek

Binnen zeer korte tijd zal de coronateststraat bij het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp worden verplaatst naar het “Aramco”-gebouw aan Plesmanlaan 100. Voor de winter wordt dat beter geacht dan het tentencomplex in Leiderdorp. Het wordt dan ook meer een binnenroute dan een straat.

Voor het doel wordt de uitrit verbreed zodat in- en uitrijdend verkeer naar de parkeergarage onder het gebouw elkaar goed kunnen passeren. Naast de parkeergarage zal een deel van begane grond in gebruik worden genomen. De teststraat zal in ieder geval tot eind juli 2021 in gebruik zijn.

De bereikbaarheid vanuit de Mors voor autoverkeer is via de Plesmanlaan. Voetgangers en fietsers kunnen via de van Ravelingenstraat en de Verbeekstraat bij het gebouw komen. Met openbaar vervoer zijn er ook wat mogelijkheden maar maar niet zonder een korte wandeling: Arriva lijn 2 en waar van toepassing EBS lijn 43. Minder validen kunnen daarom beter een taxi nemen.