Kerstbomenjacht

Toen ik klein was gingen we met buurkinderen rond deze tijd op kerstbomenjacht. Overal haalden we ze vandaan en sleepten ze soms met vier of vijf tegelijk door de straten. We hadden een “geheime” opslagplek en als we er genoeg hadden zouden we een gigantisch grote fik maken. Na een paar dagen hadden we er dan een flink aantal verzameld en toen … waren ze opeens allemaal verdwenen. Achteraf vermoed ik dat een van de ouders die geheime opslag toch wat gevaarlijk begon te vinden en de stadsreiniging had gevraagd om de boel op te ruimen. Tijdens schooltijd hadden we toch niets in de gaten …

Nu doen we alles zonder de hulp van de kinderen, ergens wel een gemis aan ontspanning voor ze maar dat zijn de tijden. Nu zet je de kerstboom op de ophaaldag vóór 8.00 uur op de aanbiedplek voor de mini-containers of bij de (ondergrondse) container waar u vuilniszakken brengt. Dan worden ze vanzelf meegenomen. Wie weet maken de kinderen de avond tevoren alsnog een mooie kerstfik!

Ger Koper