Kaderbesluit Diamantplein naar gemeenteraad

Eind december werden de plannen met betrekking tot het Diamantplein gepresenteerd, we schreven daar eerder over. De wethouder presenteert het plan als het “Hart van de Wijk”. Het plan gaat dan ook grotendeels over de groeninrichting en dergelijke. De renovatie van het winkelcentrum zelf zal spoedig zijn beslag krijgen. Helaas blijven daar steeds minder winkels over: ook de drogist heeft afgehaakt. Het is niet onwaarschijnlijk dat binnen korte tijd het winkelcentrum uit niets meer dan twee supermarkten bestaat.

De aanpalende bouwprojecten, aan de Opaalstraat en de nieuwbouw van het “Denksportcentrum” vallen niet onder het plan. De ontwikkelaar van Opaalstraat 1-5 zal naar verwachting spoedig een bestemmingsplanprocedure starten om er een appartementencomplex neer te kunnen zetten. Wat met het pand van het huidige Denksportcentrum aan de Robijnstraat 4 zal gebeuren is vooralsnog niet duidelijk.