Cultuurcoach filmt culturele instellingen in lockdown

In de Leidse bibliotheken, podia en musea waar normaal gesproken honderden mensen rondlopen, is het nu al maanden oorverdovend stil. Maar binnen in de culturele instellingen gaat het werk door. Op alle plekken waar kunst en cultuur centraal staan, zijn mensen onophoudelijk bezig met al het moois dat nu nog ongezien op bezoekers wacht.

De Cultuurcoaches van Leiden gaan daarom bij hen op bezoek met de camera en stellen de vraag: ‘Wat missen we het meest?’ 

In de Leidse Schouwburg vertelt theatertechnicus Tijmen Haverkamp over het Leids Cabaret Festival dat ieder jaar rond deze tijd op de planken staat. 
Hortulana Carla Teune van Hortus Botanicus Leiden toont de bloeiers van het seizoen. 
Front officemedewerker Bas van Emmerik van BplusC vertelt in een lege voorleeshoek en Coffeestar over het sociale aspect van de bibliotheek. 
Educatief medewerker Astrid Vlasman mist al ruim een jaar de klassen vol kinderen en laat de rijkdom van Erfgoed Leiden en Omstreken zien, waar de geschiedenis van Leiden letterlijk op een (heel lang) rijtje van bijzondere en originele stukken staat. Zolang de lockdown voortduurt blijven de Cultuurcoaches van Leiden het ongeziene zichtbaar maken. 

De korte films zijn te bekijken via de social media-kanalen van Cultuurcoach Leiden: Instagram, Facebook & YouTube