Hoge Mors achter de Werninktribune

De gebiedsvisie Werninkterrein is nu beschikbaar en tot 7 mei kunt u nog uw commentaar daar op geven.

Werninktribune

Zoals u kunt zien is gekozen voor een tribune-opbouw die wellicht aardig oogt vanuit de Haagweg en omstreken. Maar … de Hoge Mors zit daar achter en kijkt dus tegen een massieve muur aan. Verschillende wijkbewoners hebben al hun ongenoegen daarover geuit. Wellicht vindt u daar ook wat van: nu is het moment om dat te doen via die website.

Ontsluiting

Een ander discussiepunt is de ontsluiting. Er is gekozen voor aansluitingen op de Cornelis Lelylaan. Een bij de Amphoraweg, ongeveer tegenover de Morsweg aan de overkant. De andere zou via een tunnel over de Hoge Mors lopen. Men noemt specifiek de Diamantlaan, maar daar is bij het Diamantplein een 30 km-zone die in de toekomst nog uitgebreid zou worden. Het alternatief is via de Smaragdlaan naar de rotondes bij het Haagsche Schouw. Ook daar is het nu al druk genoeg en er komt met de verdubbeling van het bewoneraantal van de Mors nog veel meer verkeer overheen. Het verkeersonderzoek geeft voorzichtig toe dat het niet helemaal optimaal is. Heeft u daar idee├źn over, meldt het op deze website.

Ger Koper