Talkshow Energietransitie

De rijksoverheid heeft besloten op termijn de gaskraan vanuit Groningen te sluiten. Ons gemeentebestuur heeft vervolgens besloten in 2050 energieneutraal te zijn. Voor de Mors betekent dat voor 2040 aardgasvrij te zijn.

Het besluit is genomen zonder u verder daarin te kennen. In een serie talkshows wil de gemeente nu van u horen hoe u dat denkt te gaan oplossen. Want ja, uiteindelijk zijn de bewoners het die het probleem moeten oplossen. De gemeente wil u wel bijstaan met bescheiden financiƫle steun en daarover kunnen de energie-ambassadeurs u meer vertellen.

Op dinsdag 13 april vanaf 20:00 uur is het Morsdistrict aan de beurt. De definitieve tijd en datum kunt u vinden op www.gagoed.nl/talkshows/.

U kunt ook vragen stellen via de chat-functie. Leest u dan van te voren goed de informatie die u al kunt vinden op de website www.gagoed.nl . Daar staat veel achtergrond-informatie.

Ger Koper