Uitnodiging extra bewonersavond schetsontwerp

De riolering in de Hoge Mors is na ruim vijftig jaar aan vervanging toe. Voor de werkzaamheden onder de grond moeten de straten en stoepen open. Een mooi moment om de inrichting van de straten en het groen te vernieuwen. Zo zorgen we ervoor dat de Hoge Mors in de toekomst bestand is tegen het veranderende klimaat met heftige regenbuien en langere periodes van droogte en hitte.

Extra digitale bewonersavond

Vorige maand hebben we de bewoners van het deel van de Hoge Mors, waar de rioolvervanging plaats gaat vinden, uitgenodigd voor diverse digitale bewonersbijeenkomsten. Helaas is deze brief niet bij alle bewoners bezorgd, waardoor sommige bewoners niet op de hoogte waren van de verschillende bijeenkomsten. De gemeente heeft een extra bijeenkomst gepland om het schetsontwerp voor uw deel van de wijk opnieuw toe te lichten. Deze avond vindt plaats op maandag 5 juli van 19 tot 20.30 uur. Deze avond vindt plaats op maandag 5 juli van 19 tot 20.30 uur. U kunt zich tot en met zondag 4 juli opgeven door gebruik te maken van het formulier op www.leiden.nl/contact.

Wat zijn de plannen?

Er komt een gescheiden rioolstelsel: één buis voor vuilwater en één buis voor regenwater. Dit voorkomt vermenging van het relatief schone regenwater met het vuile water van bijvoorbeeld toiletten en wasmachines. Straks wordt alleen het vuile water gezuiverd, het regenwater wordt direct afgevoerd naar de sloten in de wijk.

Omdat de straten voor de rioolwerkzaamheden toch open moeten, worden gelijk de straten, parkeerplaatsen en de stoepen duurzaam en veilig ingericht. Waar ruimte is, wil de gemeente de wijk graag groener maken. Het vergroten van de biodiversiteit, het toevoegen van verschillende soorten bomen en planten, is daarbij een belangrijk thema. Zo kunnen we toekomstige klimaatveranderingen beter opvangen.

Denk mee

De gemeente Leiden hecht grote waarde aan het vormgeven van plannen samen met de stad. Samenwerking leidt immers tot betere plannen. De participatie voor het schetsontwerp vindt vanwege corona digitaal plaats, via het platform doemee.leiden.nl. Meedoen is eenvoudig: u gaat naar de website doemee.leiden.nl en u maakt en account aan. Onder het project ‘Denk mee over de inrichting van de Hoge Mors’ vindt u het schetsontwerp en alle bijbehorende informatie. Heeft u vragen, ideeën of opmerkingen? Dan kunt u ze op doemee.leiden.nl achterlaten. U kunt hier ook reageren op de ideeën en opmerkingen van andere bewoners. U kunt tot en met zondag 11 juli reageren op doemee.leiden.nl.

Waar vindt u nadere informatie?

Voor dit project is er een pagina op de website van de gemeente: www.leiden.nl/hogemors.

Daarnaast kunt u zich via www.leiden.nl/stadsnieuws aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Abonneer u vervolgens op ‘Mors’.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Dan kunt u contact opnemen met Tamara Weber, omgevingsmanager van dit project, via tel. 14 071 – keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

David van Zanten
Projectmanager Hoge Mors

Nagekomen: aanmelden had gemoeten met hogemors@leiden.nl.