Uitnodiging Granaatplein e.o. voor presentatie Rioolproject.

De riolering in de Hoge Mors is na ruim vijftig jaar aan vervanging toe. Voor de werkzaamheden onder de grond moeten de straten en stoepen open. Een mooi moment om de inrichting van de straten en het groen te vernieuwen. Zo zorgen we ervoor dat de Hoge Mors in de toekomst bestand is tegen het veranderende klimaat met heftige regenbuien en langere periodes van droogte en hitte.

Puzzel mee!

Ook het Granaatplein en de Onyxstraat krijgen een nieuwe inrichting, met meer groen in plaats van steen. De gemeente heeft hiervoor een eerste schets gemaakt. Op dinsdag 13 juli van 15 tot 17 uur en op donderdag 15 juli van 18 tot 20 uur vinden er twee bijeenkomsten plaats op het Granaatplein. Onder het genot van een kop koffie of thee en wat lekkers van Deksels willen we graag samen met u puzzelen om tot de beste inrichting te komen. Zo wordt uw buurt nog fijner om in te wonen. U hoeft zich voor deze bijeenkomsten niet aan te melden, kom gewoon op genoemde data naar het plein en puzzel mee.

Wat zijn de plannen in de Hoge Mors?

Er komt een gescheiden rioolstelsel: één buis voor vuilwater en één buis voor regenwater. Dit voorkomt vermenging van het relatief schone regenwater met het vuile water van bijvoorbeeld toiletten en wasmachines. Straks wordt alleen het vuile water gezuiverd, het regenwater wordt direct afgevoerd naar de sloten in de wijk.

Omdat de straten voor de rioolwerkzaamheden toch open moeten, worden gelijk de straten, parkeerplaatsen en de stoepen duurzaam en veilig ingericht. Waar ruimte is, wil de gemeente de wijk graag groener maken. Het vergroten van de biodiversiteit, het toevoegen van verschillende soorten bomen en planten, is daarbij een belangrijk thema. Zo kunnen we toekomstige klimaatveranderingen beter opvangen.

Waar vindt u nadere informatie?

Op het digitale platform doemee.leiden.nl vindt u informatie over het schetsontwerp voor het hele projectgebied. Daarnaast is er een pagina op de website van de gemeente: www.leiden.nl/hogemors.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Dan kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Tamara Weber via hogemors@leiden.nl of via tel. 14 071 – keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

David van Zanten, Projectmanager Hoge Mors