Omgevingsvergunning Plesmanlaan 100 ter inzage

Op 22 juli 2021 is de aanvraag voor de omgevingsvergunning aangevraagd door de projectonwikkelaar Urban Interest. Het gaat over de herontwikkeling van het kantoorgebouw dat er nu staat. Die herontwikkeling bestaat uit

  • het strippen van het bestaande gebouw,
  • het toevoegen van verschillende nieuwe bouwlagen,
  • het vernieuwen van de gevel en
  • de aanpassing en inrichting van het binnenterrein naar binnentuin.

Er komt ruimte voor 420 nieuwe appartementen en wellicht commerciële ruimte op de begane grond. Verder ruimten voor auto- en fietsparkeren en bergingen.

Het deel aan de Plesmanlaan, gericht naar de Holiday Inn, wordt 11 verdiepingen hoog. Het concept dat de architect hier voor ogen stond staat beschreven in welstandspresentatie: Het gebouw als familieportret met Albert Plesman als prominent middelpunt, geflankeerd door zijn vrouw en kinderen: een stevig maar subtiel ontwerp dat zijn mannetje staat aan de entree van de stad. Vastberaden en zelfverzekerd voegt hij zich, met zijn transparante gevels aan alle zijden, moeiteloos in het bestaande gebied. En inderdaad lijkt het frontdeel van het gebouw wel wat op het standbeeld van Albert Plesman, gemaakt door beeldhouwer Mari Andriessen en op 7 oktober 1959 onthuld door kleinzoon Albert Robert in aanwezigheid van zijn familie en vele KLM’ers.

Wie belangstelling heeft kan de aanvraag, zaaknummer: Z/21/3291649, inzien bij de gemeente.

Foto: impressie van website Urban Interest.