BuZz Buddies digitale vaardigheden

BuZz Buddies digitale vaardigheden legt een verbinding tussen jong en oud. Studenten/jongeren en ouderen komen gedurende 10 weken lang bij elkaar en gaan in vaste groepjes met elkaar in gesprek over wat de ouderen zoal bezighoudt. Via deze vaak persoonlijke gesprekken wordt de stap gemaakt naar de digitale wereld. Zo worden bijvoorbeeld oud-klasgenoten gevonden via social media of er wordt voor het eerst gemaild of geskypt met kleinkinderen. Ouderen worden op deze manier digitaal vaardig en voelen zich competent en autonoom.

BuZz Buddies digitale vaardigheden is ontstaan om ouderen in Leiden gezond en vitaal oud te laten worden. De senioren kunnen o.a. zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Met BuZz Buddies digitale vaardigheden werken we aan het bevorderen van geluk onder ouderen en dragen we er aan bij om eenzaamheid onder ouderen te verminderen.

Vind je het leuk om je digitale talenten in te zetten om ouderen wegwijs te maken in de digitale wereld? Ben je daarnaast een sociaal persoon die het fijn vindt om met ouderen in gesprek te gaan, een luisterend oor te bieden? Wil je een bijdrage leveren om eenzaamheid onder ouderen te verminderen? Dan maken we graag kennis met jou.

Interesse?

Meer weten? Neem dan contact op met:

Naima Reggani 
Email: N.Reggani@buzzleiden.nl Tel: 06-30920996
Claudia Bindraban 
Email: C.bindraban@Buzzleiden.nl Tel: 06-12805409