Vergeet u zich niet aan te melden: wijkgesprek energietransitie De Mors op 28 september in Schouwenhove

Ook Leiden is volop bezig met de energietransitie en verduurzaming van de stad. Langzaam maar zeker ontstaat een beeld van hoe de stad aardgasvrij kan worden. Per wijk onderzoeken we welke alternatieven voor aardgas er zijn. Zodat uw woning of bedrijfspand in de toekomst duurzaam en CO2-vrij verwarmd wordt. Inwoners en ondernemers hebben hier veel vragen over. Zij willen bijvoorbeeld weten:

  • Wanneer is mijn wijk aan de beurt?
  • Komt er een warmtenet?
  • Hoe zit het met de kosten?
  • Moet ik mijn huis beter isoleren?
  • Als mijn CV-ketel stuk is, moet ik deze dan vervangen?
  • Kan ik samen met mijn buren iets doen?
  • Wat doen de woningcorporaties?

We willen hier graag met u, inwoner of ondernemer van Leiden, het gesprek over voeren voor uw wijk. We vertellen graag waar we op dit moment staan en wat de energietransitie voor u betekent. Ook horen we heel graag van u welke ideeën u heeft en wat u van de plannen vindt. Welke mogelijkheden ziet ú? Zijn er knelpunten in uw wijk die de gemeente moet kennen? In alle wijken van Leiden gaan we gesprekken organiseren. De uitkomst hiervan gebruiken we onder meer voor een zogeheten transitievisie warmte.

Wij komen bij u op bezoek in de wijk. Op dinsdag 28 september om 20:00 uur zijn we aanwezig in Schouwenhove, Schouwenhove 27. U bent van harte uitgenodigd aan te sluiten. In verband met de huidige coronamaatregelen vragen wij u zich van tevoren aan te melden via gagoed@leiden.nl o.v.v. “bijeenkomst De Mors”. Er is plaats voor maximaal 50 aanwezigen. Wij hopen u te mogen ontmoeten op 28 september. Mocht u zich vooraf willen inlezen dan kan dat via www.gagoed.nl/greenpaper. Daar vindt u informatie over de energietransitie en de manier waarop wij dat in Leiden vormgeven.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Neem dan contact op met ons via gagoed@leiden.nl of uw wijkambassadeur duurzaamheid Yung Lie via gagoed@leiden.nl .

Met vriendelijke groet,

Namens team Energietransitie Gemeente Leiden,

Boudewijn Kopp, programmamanager energietransitie gebouwde omgeving