Stand van zaken riolenproject Hoge Mors

Wat zijn de plannen in de Hoge Mors?

De riolering in de Hoge Mors is na ruim vijftig jaar aan vervanging toe. Voor de werkzaamheden onder de grond moeten de straten en stoepen open. Een mooi moment om de inrichting van de straten en het groen te vernieuwen. Zo zorgen we ervoor dat de Hoge Mors in de toekomst bestand is tegen het veranderende klimaat met heftige regenbuien en langere periodes van droogte en hitte.

Faseringen

Het project rioolvervanging en herinrichting openbare ruimte bestaat uit twee fases.

Fase 1

Voor het Granaatplein, het Diamantplein en de Onyxstraat (fase 1) is het voorlopige ontwerp al wel klaar. Vanaf zaterdag 23 oktober tot en met woensdag 3 november kunt u het voorlopig ontwerp voor fase 1 bekijken op doemee.leiden.nl. Wij zijn benieuwd wat u hiervan vindt en lezen graag uw vragen en of opmerkingen op dit digitale platform. Het projectteam probeert zo snel mogelijk te reageren. De uitnodigingsbrief is deze week bezorgd. Als u hem nog niet ontvangen heeft kunt u deze hier vinden.

Fase 2 betreft de overige straten tussen de Diamantlaan en de Agaatlaan en de Hoge Morsweg en de Opaalstraat.

De schetsontwerpfase is inmiddels afgerond. Het projectteam heeft over het ontwerp een toelichting geschreven. In deze toelichting vindt u ook de antwoorden op de vragen die zijn gesteld op Doemee en tijdens een van de sessies. De SO ontwerptoelichting vindt u op Doemee helemaal onderaan de pagina https://doemee.leiden.nl/nl-NL/folders/denk-mee-over-de-inrichting-van-de-hoge-mors.

Momenteel werken we samen met een groep bewoners, de werkgroep Hoge Mors, het voorlopig ontwerp uit. Dit zijn veel straten en het vraagt veel tijd van de werkgroep. Op dit moment verwachten we in december het voorlopig ontwerp voor fase 2 op doemee.leiden.nl met u te kunnen delen.

Tamara Weber, Projectondersteuner & Omgevingsmanager gemeente Leiden