Huurteam Leiden helpt Leidse huurders!

Sinds juni 2021 kan je als huurder in Leiden contact opnemen met het Huurteam Leiden.
Huurteam Leiden werkt in opdracht van de gemeente Leiden. De gemeente wil namelijk dat huurders in Leiden goed, betaalbaar en veilig kunnen wonen. Daarom hebben zij Huurteam Leiden opdracht gegeven om huurders bij te staan ​​en te adviseren bij (mogelijke) problemen met de huurprijs, servicekosten, achterstallig onderhoud en/of contractuele bepalingen. De diensten van Huurteam Leiden zijn geheel gratis en vrijblijvend voor alle huurders in Leiden. De verhuurder wordt niet op de hoogte gesteld van het bezoek.

Hoe werkt het?

Huurteam Leiden komt langs bij je thuis om de woning en/of kamers op te meten. Het Huurteam berekent vervolgens de maximale huurprijs op basis van het wettelijke puntensysteem. In de praktijk blijkt dat huurders vaak een te hoge huurprijs betalen.
Daarnaast kijkt het Huurteam tijdens de woningopname of er sprake is van achterstallig onderhoud.  je contract en eventuele andere zaken die er spelen. Ook de huurbescherming wordt besproken.

Ziet het Huurteam problemen met de woning? Dan word je vervolgens geadviseerd over de mogelijkheden om deze problemen aan te pakken met behulp van het Huurteam. Je staat er dus niet alleen voor!
Wanneer Huurteam Leiden problemen constateert kan je het Huurteam machtigen om de problemen aan te pakken. Het Huurteam start een traject bij de Huurcommissie (een organisatie die bindende uitspraken kan doen over huur gerelateerde zaken zoals te hoge huurprijzen). Het Huurteam behandelt de hele zaak met de Huurcommissie en houdt de huurder op de hoogte van het proces.

Een afspraak maken?

Huurders kunnen een afspraak maken met het Huurteam via de telefoon: 0852734933 of via e-mail: info@huurteamleiden.nl of via de website: https://huurteamleiden.nl/

Meer weten: lees de brochure!