“Winter op het Werninkterrein!” op zaterdag 5 februari

De ontwikkeling van het Werninkterrein gaat gestaag verder. Hieronder een uitnodiging voor een volgende bijeenkomst.

Gebiedsvisie

Het Werninkterrein, waar eerst een betonfabriek op stond, wordt al jaren niet meer gebruikt. Nu wordt het gebied ontwikkeld tot een bijzondere plek waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan. Met behulp van onder andere uw inbreng en die uit de buurt, heeft gemeente Leiden een gebiedsvisie gemaakt, waarin staat wat voor wijk het Werninkterrein wordt. Deze gebiedsvisie is afgelopen zomer vastgesteld door de gemeenteraad. 

Stedenbouwkundig plan

ABB Bouwgroep gaat het terrein nu verder ontwikkelen. Zij heeft, op basis van de gebiedsvisie, een stedenbouwkundig plan gemaakt. Dit voorlopige plan geeft aan waar welke gebouwen en voorzieningen komen, hoe het verkeer en parkeren worden geregeld en hoe de openbare ruimte eruit komt te zien. De richtlijnen voor dit plan zijn in de gebiedsvisie al vastgelegd. Maar het plan is zeker nog niet ‘in beton gegoten’. We willen u vragen om verder met ons mee te denken. Dat kan op verschillende manieren. 

Bijeenkomst op zaterdag 5 februari ‘Winter op het Werninkterrein!’

In de ochtend en middag presenteert ABB Bouwgroep het stedenbouwkundig plan. Deze bijeenkomst vindt plaats op het Werninkterrein. ABB Bouwgroep hoort dan graag de reactie van omwonenden en andere betrokkenen op het plan. Ook kan er meegepraat worden over de thema’s die u belangrijk vindt, zoals verkeer, groen en wonen. De reacties worden gebruikt bij het maken van de definitieve versie van het stedenbouwkundig plan.

Er zijn op 5 februari verschillende tijdsblokken, waarvoor u zich kunt aanmelden. Dat kunt u doen vóór 3 februari op www.kadeaanderijn.nl/omwonende.

Als de coronamaatregelen het niet toestaan om bij elkaar te komen op het Werninkterrein, wordt de bijeenkomst online georganiseerd. Iedereen die zich aangemeld heeft, ontvangt hierover dan tijdig een bericht van ABB Bouwgroep.

Kunt u 5 februari niet aanwezig zijn en wilt u reageren op het plan?

Dan kunt u het stedenbouwkundig plan ook digitaal bekijken en uw mening geven. Dat kan van 7 tot en met 20 februari op www.kadeaanderijn.nl.

Op de hoogte blijven van de ontwikkeling van het Werninkterrein?

Dat kan via de website www.kadeaanderijn.nl. Daar vindt u actuele en algemene informatie over het project. U leest er ook hoe de volgende stappen eruit zien en hoe u de komende maanden kunt blijven meedenken. U kunt zich op onze website ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Gebiedsvisie

Het Werninkterrein, waar eerst een betonfabriek op stond, wordt al jaren niet meer gebruikt. Nu wordt het gebied ontwikkeld tot een bijzondere plek waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan. Met behulp van onder andere uw inbreng en die uit de buurt, heeft gemeente Leiden een gebiedsvisie gemaakt, waarin staat wat voor wijk het Werninkterrein wordt. Deze gebiedsvisie is afgelopen zomer vastgesteld door de gemeenteraad. 

Gijsje Jacobs, senior projectleider

Foto van website ABB.