Zaterdag 22 januari opening Leiden European City of Science 2022

Het is zover: in 2022 is Leiden de Europese hotspot van wetenschap!

Graag nodigen we je uit voor de officiële opening van

Leiden European City of Science 2022

met bijzondere nationale en internationale gasten.

De opening wordt tijdens een online filmpremière op 22 januari om 14 uur uitgezonden via: leiden2022.nl/opening. Iedereen die nieuwsgierig is, kan meekijken.

In de openingsfilm van Leiden European City of Science gaat bioloog en kunstenaar Auke-Florian Hiemstra op ontdekkingsreis door Leiden, waar hij een serie bijzondere ontmoetingen heeft. Astrofysica Ewine van Dishoeck vertelt over de lancering van de James Webb telescoop, zangeres Nynke Laverman zingt over het belang van toekomstige generaties en reumatoloog Ferry Breedveld vertelt over het prestigieuze EuroScience Open Forum dat in juli in Leiden zal plaatsvinden. Professor Ton Rabelink vertelt vanuit het Leiden Bio Science Park over de innovaties van NecstGen en kunstenaar Jan van IJken laat zijn film PLANKTONIUM zien. De film wordt in Europese stijl afgesloten met een minicollege over de magie van kwantumtheorie door fysicus Carlo Rovelli en een bijdrage van Mariya Gabriel, Commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd van de Europese Commissie.

En er is natuurlijk meer. Naast de filmpremière op 22 januari, komt komende week ook de New Scientist-special van Leiden2022 uit, evenals een kennisbijlage van de Volkskrant, die helemaal in het teken staat van de wetenschap. En elke dag is er iets om over na te denken, te doen, te luisteren of te zien. Houd onze website en socials in de gaten voor het laatste nieuws: www.leiden2022.nl, Twitter, Instagram, Facebook en LinkedIn.

Graag heten we je welkom bij de opening van Leiden European City of Science 2022!

Namens het team van Leiden2022,

Meta Knol, directeur

Lucien Geelhoed, intendant