Hulp aan Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in Oekraïne houdt ons allemaal bezig. We leven mee met de inwoners en met alle mensen die op de vlucht zijn voor het geweld. Wilt u ook helpen? Dat kan op allerlei manieren.

In heel het land worden vluchtelingen opgevangen en ook in Leiden komen opvanglocaties. Maar dat is op dit moment niet genoeg. Er is daarom ook veel behoefte aan huisvesting bij particulieren. Veel Leidenaren willen graag hun steentje bijdragen door zelf vluchtelingen op te vangen. Heeft u gelegenheid om tijdelijk mensen te huisvesten, het liefst in een min of meer zelfstandige woonruimte met een eigen badkamer en keuken? Natuurlijk komt er heel wat bij kijken, en dat nemen we graag met u persoonlijk door als u zich aanmeldt via meldpunt.oekraine@leiden.nl.

U kunt ook op andere manieren hulp bieden. Bijvoorbeeld met kleding, goederen, het begeleiden van vluchtelingen, of met vertalen. Als u uw hulp wil aanbieden kan dat ook via meldpunt.oekraine@leiden.nl.

Uw hulp, bij huisvesting of op elke andere manier, is hard nodig. Ik hoop op uw steun aan de vluchtelingen die de komende tijd in Leiden zullen aankomen. 

Henri Lenferink, burgemeester Leiden