Papiercontainers: gebruik en misbruik

Afgelopen zomer kon u deelnemen aan een peiling over het gebruik van de papiercontainers in de wijk. Als aanvulling hebben we in januari een aantal respondenten uitgenodigd voor twee groepsinterviews.

We hebben dit onderzoek gedaan om te achterhalen hoe we het gebruik van de papierwijkcontainers kunnen optimaliseren. Hoe gaan we bijplaatsing van oud papier en karton naast de papiercontainer tegen? En hoe voorkomen we dat kartonnen dozen klem komen te zitten zodat er geen oud papier meer bij kan?

Op basis van de onderzoeksresultaten ontwikkelen we methoden: extra communicatie of fysieke ingrepen die bewoners aan het denken of doen zetten tot het gewenste gedrag. Uiteraard blijven we als gemeente onze papierinzameling ook verder verbeteren door de frequentie aan te passen aan het aanbod op de verschillende locaties én door meldingen snel op te pakken.

U kunt de resultaten van het onderzoek bekijken op de pagina Peiling papierbakken op DoeMee.

Nicolet Jansen, communicatieadviseur gemeente Leiden