Pesthuis tijdelijk “pop-up event space”

Bij de gemeente is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend om tot de verbouwing het Pesthuis te kunnen gebruiken voor allerlei evenementen. Te denken valt aan congressen, voorstellingen maar ook borrels. Beoogde gebruikers komen uit de zakelijke markt maar kunnen ook studenten-verenigingen zijn.

De voorziene openingstijden zijn de hele week door van 8 uur ’s ochtends tot 2 uur ’s nachts. Dat zou voor omwonenden wel eens een pijnpunt kunnen zijn. De bijeenkomsten zullen besloten zijn, dus geen vrije inloop. En natuurlijk moet alles super-duurzaam. De huurders van de woningen naast het Pesthuis krijgen aparte kanalen om met de organisatie te overleggen.

U kunt de aanvraag opvragen bij de gemeente, bijvoorbeeld via email, en u heeft 6 weken de tijd om te reageren.

Ger Koper