Bestemmingsplan Turkoois goedgekeurd ondanks parkeerproblemen

Deze week heeft het gemeentebestuur het bestemmingsplan voor de bouw van 135 woningen aan de Turkooislaan goedgekeurd. Het merendeel hiervan bestaat uit sociale huurwoningen. Hierna komt het op de agenda van de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling en vervolgens op die van de gemeenteraad. Het gemeentebestuur verwacht dat de bouw eind 2022 kan beginnen.

Parkeerberekening

Het is te verwachten dat uit de buurt verweer zal komen. Er is namelijk iets mis met de berekening van het aantal parkeerplaatsen. Het gemeentebeleid is dat er geen parkeervergunningen beschikbaar komen voor de bewoners van deze nieuwbouw. Parkeren moet dus op eigen terrein. Als de berekening niet klopt zou dat extra parkeerdruk op de omgeving kunnen opleveren en dat wil men voorkomen.

Ger Koper