Bijeenkomst groen Turkoois

De riolering in de Hoge Mors is aan vervanging toe. Aangezien de straten voor deze werkzaamheden helemaal open moeten, combineert de gemeente de rioolvervanging met het vernieuwen van de straten, stoepen en het groen. In de nieuwe inrichting worden zoveel mogelijk zogeheten klimaatadaptieve maatregelen genomen. Daarmee is de Hoge Mors straks beter voorbereid op het veranderende klimaat met heftige regenbuien en langere periodes van droogte en hitte.

Vergroening Turkoois

Het voorlopig ontwerp voor fase 3, het derde deel van de wijk, is klaar. Het op de achterkant van deze brief gemarkeerde deel van de Turkooislaan maakt deel uit van fase 3. Het projectteam wil het voorlopig ontwerp voor dit deel rondom Turkoois graag met direct omwonenden bespreken. Het groen ingekleurde gebied op de kaart geeft ons de ruimte om een bijzonder ontwerp te maken, waarin extra aandacht is voor klimaatadaptatie, vergroening en compensatie van bomen die zijn gekapt vanwege woningbouw ontwikkeling Turkoois. Natuurlijk zijn wij benieuwd wat u van het ontwerp vindt. Tijdens deze sessie wordt u ook bijgepraat door medewerkers van de gemeente en Portaal over projectontwikkeling Turkoois.

Uitnodiging

Het projectteam nodigt u uit voor een bijeenkomst over vergroening Turkoois, onderdeel van de duurzame wijkvernieuwing Hoge Mors fase 3:

Datum: donderdag 24 november 2022

Plaats: kantine Akerboom, deur links naast hoofdingang Hoge Morsweg 113A

Tijdstip: 19.00 tot 21.00 uur

Aanmelden, vragen?

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Neem dan contact op met Tamara Weber, omgevingsmanager van het project via hogemors@leiden.nl of telefonisch via 14 071. Meer informatie over het project vindt u op leiden.nl/hogemors.

David van Zanten, projectmanager