Toestemming bomenkap Turkooislaan

Afgelopen week kwam de omgevingsvergunning voor de bomenkap aan de Turkooislaan af. Komende 6 weken mag men bezwaar aantekenen. Er is niet veel kans op succes vanwege de opgave om daar te bouwen en vanwege de eerder verleende vergunning voor het merendeel van de bomen.

Als compensatie staat er in de vergunning (waarvan we eerst de verkeerde ontvingen) nu een duidelijke verwijzing naar het nog steeds op te stellen Integrale Groenplan voor de hele Hoge Mors in (zie ons bericht van 6 april ).

Wij verwachten hetzelfde straks in de vergunning voor de kap van de ca 70 bomen op de bouwplaats op de kop van de Hoge Morsweg en die voor de herinrichting Hoge Mors fases II en III te staan.

De vraag is hoe lang we nu nog moeten wachten op dat Integrale Groenplan. De tijd begint te dringen!

Ger Koper ism Bea Hoogheid